Presentació Centro de Arbitraje y Mediación de Santiago de Chile

Benvolgut lector:

Després de les sessions en què s’han presentat institucions arbitrals incipients -la CAC, 17 de març del 2016-, o consolidades -TAB, 29 de setembre del 2016, Corte de Arbitraje de Madrid, 13 de febrer del 2013-, i abans de les sessions previstes per aquest quatrimestre, dilluns vinent, 27 de febrer de 2017, tindrem la possibilitat inesperada de conèixer de primera mà una institució arbitral llunyana (a Santiago de Xile, 11.150 km.) que cada vegada té més casos -300 l’any d’arbitratge (dels quals una desena part amb parts estrangeres)  i uns 20 de mediació- i que molt poques vegades utilitza àrbitres estrangers. Possiblement perquè no tenen notícies d’àrbitres més enllà de les seves fronteres i molts potencials àrbitres no són conscients de l’existència d’una institució arbitral de prestigi a Santiago de Xile.

La xerrada es farà el dilluns 27 de febrer del 2017 per la tarda, de 19.30 a 21.00, a la Sala Noble de la Cambra de Comerç de Barcelona, i la ponent serà la Sra. Jazmina Santibáñez Farías, advocada del Centro de Arbitratje y Mediación de Santiago (http://www.camsantiago.cl/ ), que ha fet una estada formativa d’un mes a Barcelona.

Aquest organisme neix sota la Cambra de Comerç de Santiago i dins dels seus objectius es troba administrar els arbitratges tant nacionals com internacionals, assessorar les parts sobre la inclusió de clàusules arbitrals en els seus contractes, assessorar àrbitres als judicis que es tramiten al Centre, etc.

La xerrada té com a finalitat mostrar la forma en què treballa aquest organisme, avaluar algunes estadístiques i, en general, explicar el desenvolupament arbitral a Xile.

En finalitzar l’exposició es farà una xerrada informal i franca en què podrem intercanviar diferents experiències en matèria arbitral en un lloc en llengua castellana amb tradició jurídica molt similar, descobrir criteris de selecció d’arbitres, casos en què els tribunals xilens han recolzat l’arbitratge, etc.

Si vol assistir, es prega confirmació a: iccspain@cambrabcn.org

No hi ha comentaris

Deixa un comentari